Skjermbilde fra Nintendo-spillet «Animal Crossing»

Når man spiller Animal Crossing forandrer omgivelsene i spillet seg etter hvordan det er der den sol spiller er. Her er det vinter i spillet fordi det er vinter hos spilleren.

Skjermbilde fra Nintendo-spillet «Animal Crossing»
Av /flickr.

Animal Crossing er en serie med dataspill fra Nintendo. Det første spillet kom i 2001. Spillene er blant de største innen den typen spill som kalles sosial simulering.

Det finnes åtte spill i Animal Crossing-serien:

  • Animal Crossing (2001)
  • Animal Crossing: Wild World (2005)
  • Animal Crossing: City Folk (2008)
  • Animal Crossing: New Leaf (2012)
  • Animal Crossing: Happy Home Designer (2015)
  • Animal Crossing: Amiibo Festival (2015)
  • Animal Crossing: Pocket Camp (2017)
  • Animal Crossing: New Horizons (2020)

Type spill

Animal Crossing-spillene går ut på å leve et vanlig liv. Man kan snakke med andre, gjøre enkle oppgaver og bygge og innrede sitt eget hus. Denne måten å spille på kalles sosial simulering. Det betyr at spillet etterligner ting mennesker gjør når de er sammen. Andre kjente spill av denne typen er The Sims og Stardew Valley.

Handling

I Animal Crossing spiller man et menneske som lever i en landsby. I landsbyen bor det også dyr som oppfører seg som mennesker. Spilleren gjør ulike aktiviteter som å fiske, prate med de andre i landsbyen og samle på ting. Man kan også endre huset man bor i, for eksempel ved å bytte møbler eller gjøre huset større.

Spillene er kjent for at tiden i spillet er den samme som tiden i virkeligheten. Det kalles også sanntid. Det betyr at hvis det er natt hos den som spiller, er det også natt i spillet. Dette gjelder også årstider og høytider. Man kan for eksempel feire jul i spillet, samtidig som det er jul i virkeligheten.

Tiden påvirker også spillet. Blant annet er det forskjellige insekter man kan fange til ulike årstider, og ut fra når på døgnet man spiller.

I spillene er det også mulig å snakke og spille med andre spillere via internett. Allerede i det første spillet var det mulig å besøke hverandres landsbyer. Dette gjorde at spillet ble populært å spille med venner og familie. I nyere spill er det også mulig å spille samtidig i samme landsby.

Betydning

Animal Crossing-serien er blant Nintendos mest populære spill. Animal Crossing: New Horizons er det nest mest solgte spillet til spillkonsollen Nintendo Switch, med over 42 millioner solgte spill.

Spillene er også populære for de som ikke er så glad i spill med skyting eller konkurranser. Mange jenter har blitt interessert i gaming på grunn av Animal Crossing.

Les mer i Lille norske leksikon

Faktasjekk av

Kristian A. Bjørkelo
Universitetslektor, Universitetet i Bergen