Faktaboks

Bobbie Peers
Født
13. juli 1974

Bobbie Peers er en norsk filmregissør, forfatter og illustratør. Han er blant annet kjent for barnebøkene om William Wenton.

Bakgrunn

Foto av bokomslag.

Bobbie Peers ga ut sin første bok Luridiumstyven i 2015. Boka ble en stor suksess og vant Arks barnebokpris og Bokslukerprisen.

Foto av bokomslag.

Bobbie Peers er oppvokst i Sandnes i Rogaland og bor i Fjell i Vestland. Han har engelsk far og norsk mor. Han har studert ved London International Film School.

Karriere

Bobbie Peers begynte sin karriere som filmregissør. Han er den eneste norske som har vunnet Gullpalmen ved filmfestivalen i Cannes. Gullpalmen fikk han for kortfilmen Sniffer (2006).

Temaer

Bobbie Peers bruker erfaringen som filmskaper til å skrive bøker med en spennende handling.

I 2015 ga han ut Luridiumstyven, som er den første boka i serien om William Wenton. Boka ble en stor suksess både i Norge og i utlandet. Serien handler om verdens beste kodeknekker, William Wenton, og hans modige venninne Iscia. Sammen reiser de rundt i verden og jakter på spor etter en sivilisasjon som fantes før vår tid. Den var ekstremt teknologisk avansert. Serien har elementer av komedie, science fiction og action.

Peers har også skrevet serien om Oppdagerklubben og andre bøker for barn. Oppdagerklubben er illustrert av Sandra Steffensen. Handlingen finner sted i et univers som er bakvendt. Hovedpersonene Ella og Felix reiser rundt for å oppdage verden og må bruke fantasien for å redde seg fra alle slags rare fiender.

Betydning

For Luridiumstyven (2015) vant Peers Arks barnebokpris og Bokslukerprisen.

Les mer i Lille norske leksikon

Faktasjekk av

Morten O. Haugen