Foto
Utstyr til paintball
Av /Shutterstock.

Paintball er en aktivitet og et kampspill som går ut på at to lag kjemper mot hverandre. Paintball kan foregå i skogen, inne i bygninger eller på spesiallagde baner med forskjellige hindringer.

Utstyr

Deltagerne bruker våpen til å skyte små kuler, som er fylt med maling, mot motstanderne. Når en kule treffer, sprekker den. Spillere som blir truffet, får en stor flekk maling der kula treffer.

Spillerne bruker blant annet maske og briller som beskyttelse. Det er også vanlig at deltagerne bruker drakter som dekker hele kroppen.

Regler

Det spilles flere typer paintball med forskjellige regler. Et lag kan bestå av personer i forskjellige aldre. En vanlig måte å spille på er at hvert lag har et flagg. Så skal man prøve å ta motstanderens flagg samtidig som man passer på sitt eget. Når en spiller blir truffet en eller flere ganger av en kule, må de forlate spillet.

Paintball har flere regler for å unngå at spillerne ikke skal bli skadet. Det er vanligvis ikke lov til å skyte på en motspiller som er nærmere enn 4,5 m. Man skal også unngå å skyte på en spiller som allerede er truffet.

Historie

Paintball kom til Norge på 1990-tallet. Norges Paintballforbund arrangerer NM i paintball.

Les mer i Lille norske leksikon

Faktasjekk av

Jørn Sundby