Faktaboks

Mari Moen Holsve
Født
20. oktober 1986, Oslo

Mari Moen Holsve er en norsk forfatter. Hun skriver bøker om fantasy for barn og ungdom, men er kanskje aller best kjent for å skrive historiene til Sommerles.

Bakgrunn

Fotografi, bokomslag
Ingen sover trygt i natt vant Bokslukerprisen i 2019.
Fotografi, bokomslag
Av .

Mari Moen Holsve bor i Oslo. Hun har studert litteratur og kommunikasjon. Hun har også tatt mange skrivekurs. Hele sitt voksne liv har hun jobbet som forfatter og reist rundt og snakket om litteratur.

Karriere

Moen Holsve ga ut sin første bok i 2006. Det var fantasyromanen Skjelka-agenten. Senere har hun blant annet skrevet fantasy-serien Halvgudene (2011-2013) og grøsser-serien Skymdal-trilogien (2017-2020).

Ved siden av å skrive bøker har hun også jobbet som oversetter. Siden 2015 har Moen Holsve skrevet fortellingene om Asbjørn og Astrid for lesekampanjen Sommerles.

Temaer

Mari Moen Holsve skriver bøker i sjangrene fantasy og grøss.

Skymdal-trilogien handler om seriemord og andre skremmende hendelser som påvirker barn og ungdommer i den lille norske bygda Skymdal.

Fantasyserien Halvgudene foregår i en verden med overnaturlige hendelser. Moen Holsve bruker i alle bøkene sine både spenning og humor som virkemidler.

Betydning

Moen Holsve ble nominert til UPrisen for Rasp (2008). Halvgudene vant ARKs barnebokpris i 2011. Ingen sover trygt i natt vant Bokslukerprisen i 2019.

Les mer i Lille norske leksikon

Faktasjekk av

Morten O. Haugen